Kada ste logirani kao korisnik ime.prezime@domena.hr možete poslati email i kao netko drugi (recimo info@domena.hr).

Ovo je korisno kod zajedničkih mailboxa (collaborative inbox).


Slanje kao netko drugi možete namjestiti u postavkama (Settings):Te klikom na Accounts:
U dijelu Send mail as odaberite Add another email address you own.


Nakon što unesete sve podatke i kliknete Next Step >> program će na navedenu email adresu poslati e-mail da potvrdite da se smijete predstavljati kao navedeni korisnik što treba potvrditi ili prepisati code koji se dobije uz navedeni mail.


Ako ste slali iz Google Grupe taj mail će doći u grupu.


Ovako izgleda mail:


NAPOMENA: Ako želite slati email u ime nekoga na domeni koja nije vaša (recimo vi ste na g-suite logirani sa ime.prezime@tvrtka.com, a želite slati mail u ime tema@drugatvrtka.com) morati ćete unijeti točne SMTP podatke za navedenu domenu. 


TIPS: Ako želite dat pristup kolaboracijskom mailu nekome izvan vaše domene, možete otvoriti mail na web stranici i koristiti SMTP od hostinga.Tek po autorizaciji mail će se dodati u vaše račune i smjeti ćete slati mailove u ime te osobe. Napominjem da dodavanjem mogućnosti slanja maila u ime neke druge osobe nećete dobiti mogućnost i čitanja njegov mailboxa, pa ukoliko osoba kojoj šaljete e-mail odgovori na poslani mail on ide u inbox maila s kojeg šaljete (ako šaljete u ime zajedničkog mailboxa, onda nema probelma, jer ćete ga dobiti i vi, a ako šaljete u ime kolege onda je najbolje da dodate u CC zajednički mal (info@domena.com) s kojim ćete se osigurati da kad korisnik odgovori na mail i vi dobijete odgovor).


Napominjem da kasnije možete birati koji će vam od unesenih emailova biti glavni kad kliknete da se šalje novi mail 

(kliknite "make default", editirati ime "edit info" ili pobrisati mail koji ne želite više koristiti):


Vrlo je bitno odabrati i opciju što će računalo raditi kod odgovaranja na mail - možete odgovarati uvijek sa vašeg glavnog maila ili da odgovarata sa onoga na koji je upit došao:Kad pišete novi mail (Compose) ili odgovarate na postojeći uvijek ćete na vrhu u polju From moći odabrati vlastite emailove: