Objave ili Postovi su sastavni dio svake Wordpress web stranice.

Kad se logirate i uđete u Dashboard u izborniku sa lijeve strane pri vrhu nalaziti će se Izbornik Objave.Klikom na Sve objave dobivate prikaz objava koje možete pregledavati i ulaziti u njihove izmjene:


Kad dođete mišem iznad vijesti koja vas zanima otvara vam se dodatan izbornik:


Uredi ulazi u brzo uređivanje, brzo uredi mijenja samo osnovne podatke o vijesti (kao kategorija, tagovi i sl...)


Pregled je pregled njezina izgleda na stranici, a Duplicate je kopiranje ove vijesti kao nove vijesti.Ulaskom u postojeću vijest ili odabirom unosa nove otvara se posebna stranica:Unos naslova i teksta je intuitivan i prilično je jednostavan, a i obrađivati ćemo ih u posebnim tutorialima (recimo za više informacija oko fotografija kliknite ovdje)  


Osnove kategorije svake ovjave/posta:


Stalna veza/Permalink/Slug - predstavlja stalnu vezu na vijest sukladno kako je namještena kreira se najčešće od samog naslova posta.


Kategorije/Category - predstavljaju kategorije (obično hijerarhijski složene), ako ih ne koristite za pretrage i sortiranje - ne morate ih unositi.


Oznake/Tag - predstavljaju oznake koje nisu hijerarhijski složene - ajmo kazat klljučne riječi objave.


Istaknuta slika/Featured Image - glavna slika vijesti koja se prikazuje na naslovu i u prikazu vijesti kroz stranicu. Pazite na njezinu dimenziju da bude dovoljne veličine (dovoljna veličina je ona koja može pokriti njezin izgled na prikazu cijele vijesti).


Sažetak/Excerpt - provjerite koristi li se. Često se sažetak uzima od prvih nekoliko riječi ili rečenica iz objave.


Rasprava - odobrava li se komentiranje ispod obavijesti. Provjerite je li vam stranica uopće omogućena za komentare.